Deprecated: Functie register_sidebar_widget is sinds versie 2.8.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_register_sidebar_widget(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413

Notice: Use of undefined constant image_setup - assumed 'image_setup' in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-content/themes/autofocus/functions.php on line 576

Notice: Use of undefined constant image_setup - assumed 'image_setup' in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-content/themes/autofocus/functions.php on line 577

Deprecated: Functie register_sidebar_widget is sinds versie 2.8.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_register_sidebar_widget(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413

Deprecated: Functie unregister_widget_control is sinds versie 2.8.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_unregister_widget_control(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413

Deprecated: Functie register_sidebar_widget is sinds versie 2.8.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_register_sidebar_widget(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413

Deprecated: Functie unregister_widget_control is sinds versie 2.8.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_unregister_widget_control(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413

Deprecated: Functie register_sidebar_widget is sinds versie 2.8.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_register_sidebar_widget(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413

Deprecated: Functie register_widget_control is sinds versie 2.8.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_register_widget_control(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413
Karel de Stigter » De dood of de gladiolen

Deprecated: Functie get_settings is sinds versie 2.1.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan get_option(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413
© 2014 admin

De dood of de gladiolen

Tot mijn schaamte werd ik door de oude eigenaar van het schip (Erik)  gewezen op het feit dat ik al een half jaar geen update heb geschreven op het logboek.

Erik kan fantastisch schrijven en schreef me: ” Eerlijk gezegd was ik een beetje bang dat je nu berooid, gescheiden, hopeloos ergens in de goot zou liggen of nog erger; in een gesloten sanatorium in Zwitserland een speciale therapie zou ondergaan voor de echt zware gevallen van bootjes-opknappers.” 

Hahaha! Nou, geen zorgen…. ik heb nog altijd het virus te pakken. Al moet ik na 4,5 jaar klussen wel toegeven dat een keertje varen me ook wel aardig lijkt.

Daartoe heb ik vorig jaar tijdens mijn verjaardagsfeest de uitspraak gedaan dat mijn volgende verjaardagsfeest…(juni 2014… 33 alweer) de BBQ op het water gaat plaatsvinden. Of dat we de boot BBQ’en… BBQ op de boot of BBQ van de boot.

Dat leek toen nog heel ver weg…. echter ik begin het nu toch spannend te vinden of ik 4,5 jaar werk op de BBQ moet gooien….  😉

Maar terug naar den beginne… We zijn afgehaakt op het moment dat de boot aan de bovenzijde zwart was geworden.

Meine liebe… wat is daarna nog een boel gebeurd.

 

allereerst een ietwat onscherpe foto van de achterkant die ik er in gebouwd heb.

 

IMG_6498

 

 

Daarna ging de boot al vrij snel naar binnen. Bobsloepen was rond de kerst vakantie gesloten. Daardoor kon mijn schip dus naar binnen. Daar hebben Michiel en ik toen dankbaar gebruik van gemaakt. Want het begon buiten al aardig frisjes te worden.We hebben die dag behoorlijk door geramd. Allereerst hebben we de raampjeswand erin gezet. en daarna ook het eerste bed in de slaapkamer gebouwd. Hier lig ik voor de eerste keer in bed aan boord van de Karel de Stigter.

IMG_6543

 

Ondertussen is ook het volledige dek grondig geschuurd.

IMG_6575

Helemaal glad en strak….. dat was ook belangrijk want het hele dek kreeg zijn epoxy laagje. Een hele fijne glasmat helemaal volgesopt met epoxy. De zwarte deknaden zijn natuurlijk ook van epoxy. Zo hebben we een zeer sterk en waterdicht geheel gemaakt.

We zijn begonnen met het loopdek en de opstaande wand.

IMG_6580

IMG_6588

Ondertussen ook de luiken in de lak gezet. Die worden ook fantastisch!

IMG_6585

En toen dat mooi droog was, door gegaan met het dek.

IMG_6624

IMG_6627

Hoplaaaaaa Ziet dat er strak uit, of ziet dat er strak uit?? Ik was er zelf in ieder geval erg blij mee. De fase erna heb ik met Arnaud een tweede bed erin gezet en de slaapkamer wandjes. Heel gaaf om te zien dat het dan ook echt een vorm krijgt.

IMG_6652

IMG_6656

 

Maar goed, toen waren de zijwanden uiteraard nog gewoon kaal polyester. en nog een grote rotzooi dus daar heb ik me ook nog eens even kwaad op gemaakt.

Van de kale zijkant.

IMG_6687

Naar een zijkantje in de topcoat en een drempeltje van hardhout.

IMG_6713

En dan uiteindelijk: poppetje zien??? Kastje weer dicht!

IMG_6761

Niet zo’n scherpe foto, maar wel een hele strakke uitstraling in real-life. Dit was in februari ergens.

In Maart was het voor het eerst warm genoeg om ons op de onderkant te richten. Dat was dan ook het moment dat de topcoat weer uit de kast kwam en de voorkant en achterkant in de topcoat gingen. Lekker samen met Pim die zwarte bagger erop gerammeld.

IMG_6993

 

IMG_6998

Bart heeft nog geholpen met het lassen van de kielbalk en we hebben voor het eerst even de mast gehesen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik stiekem wel voorzichtiger ben geworden met mijn grote mond…. het is toch een onmogelijk lange mast…. als die helemaal vol zeil hangt… is dan nog een behoorlijke lap zeil om onder controle te houden…

IMG_6996

IMG_7001

 

Hein heeft me ook nog meegeholpen met het vastlassen en een gat branden in de mast.

IMG_6974

 

Naast de enorme mast is de ruim 6 meter giek ook iets om rekening mee te houden… Die wil je niet terug koppen als hij met een gijp over komt zetten… Ook mooi dat de heer Karel himself nog even mee komt schilderen. Mag ik graag zien, de jeugd die de oudere generatie aan het werk zet 😉

IMG_7093

Wel netjes schilderen he, pap! 🙂

IMG_7095

 

Ondertussen heb ik toen natuurlijk ook niet stil gezeten Ik ben kneitertje druk geweest met de zwaarden en het roer en de deurtjes erin gezet. Daarna hebben we met Bart en Arnaud de kuipvloer erin gemaakt en de motor geplaatst.

IMG_7158

IMG_7159

 

Overigens, als je nu nog steeds aan het lezen bent… mijn complimenten…. het is toch niet echt prettig lezen als je zo lang niets schrijft. T wordt er een enorme post van…Maar hold on… we zijn bijna bij vandaag.

Ik ben thuis ook aan de klus geweest een hele vriendelijke man uit Rotterdam kan houtdraaien. Hij heeft voor mij de ramen gedraaid, maar ook de masttop. Die heb ik thuis eens zijn kleur gegeven en een windvaan.

IMG_7266

Zo nog even een kleine verzameling van waar ik nu ben……. het begint erop te lijken…. Maar t blijft spannend of ik het haal….

Hieronder de twee zwaarden.

IMG_7290

 

 

De deurtjes zien er ook fantastisch uit.

IMG_7297

 

Oh ja, dit is ook een mooie, Bart hielp mee met het installeren van de motor en we moesten toen de uitlaat uitzagen. Toen konden we direct zien hoe dik het schip is….

Nou dat is wel aardig dik. 😉

Hier zie je een reddingssloep romp, naast een Karel de Stigter romp.

IMG_7304

Aardig dik 😉

IMG_7305

De oranje lantaarnpaal, is door Johan  omgetoverd tot een heuse houten mast. 😉

IMG_7337

IMG_7338

IMG_7339

 

Maar natuurlijk de belangrijkste foto is de foto die een beetje overzicht geeft.

IMG_7294

Oh ja, de raampjes zitten er ook in.

En het dek staat in 3 lagen lak.

IMG_7295

Issie niet mooi?

IMG_7311

 

Ik laat in de volgende post weten wat het is geworden….. BBQ op….of BBQ van…..