Deprecated: Functie register_sidebar_widget is sinds versie 2.8.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_register_sidebar_widget(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413

Notice: Use of undefined constant image_setup - assumed 'image_setup' in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-content/themes/autofocus/functions.php on line 576

Notice: Use of undefined constant image_setup - assumed 'image_setup' in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-content/themes/autofocus/functions.php on line 577

Deprecated: Functie register_sidebar_widget is sinds versie 2.8.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_register_sidebar_widget(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413

Deprecated: Functie unregister_widget_control is sinds versie 2.8.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_unregister_widget_control(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413

Deprecated: Functie register_sidebar_widget is sinds versie 2.8.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_register_sidebar_widget(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413

Deprecated: Functie unregister_widget_control is sinds versie 2.8.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_unregister_widget_control(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413

Deprecated: Functie register_sidebar_widget is sinds versie 2.8.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_register_sidebar_widget(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413

Deprecated: Functie register_widget_control is sinds versie 2.8.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_register_widget_control(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413
Karel de Stigter » Hulp

Deprecated: Functie get_settings is sinds versie 2.1.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan get_option(). in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-includes/functions.php on line 5413
© 2010 admin

Hulp

Goed, we zijn nu al een flinke tijd bezig in de boot.

Heb gelukkig veel hulp van vrienden en leden van de vereniging. In de ijzige kou en met een halve meter sneeuw op het zeil /dek wordt er binnen in de boot toch gewoon knetterhard gezweet.

Billy Ocean zong er al een liedje over:

I got something to tell you
I got something to say
I’m gonna put this dream in motion
Never let nothing stand in my way
When the going gets touch
The tough get going

“When the going gets touch, the touch get going”….. wat Billy vergat erbij te vertellen in zijn liedje is: dat als je geen idee hebt waar je heen gaat, het heel lastig is daar aan te komen.  Ik ben een prutser, iemand met goede zin, maar echt verstand van zaken heb ik niet echt. Meer en meer kwam ik tot de conclusie dat ik advies nodig heb.

Hoe werkt polyester, hoe vervang ik de extreem rotte balken, wat is een slimme aanpak voor het asfalt…..

Bij de werf waar ik op dat moment lag, wilde men me zeker wel helpen. Echter er was een andere focus. Men ging daar enorm uit van de traditionele watersport, van mensen met voldoende geld, van conventionele botenbouw.

Daarnaast kon ik me maar niet aan de indruk onttrekken, dat men er eigenlijk een hard hoofd in had. Niets ten nadele van de werf, ikzelf zou dat zeker ook hebben. Echter dat werkt ernstig demotiverend….

Ik moest dus een persoon hebben die:

  • Verstand had van het herbouwen van “vergane” boten.
  • Verstand heeft van alle vormen van techniek op een boot.
  • Precies weet wat er kan en niet kan met polyester.
  • Iemand die niet uitgaat van conventionele, traditionele bouw, maar pragmatisch te werk gaat.
  • Iemand die wel van een uitdaging houdt.
  • Iemand die een beetje positief in elkaar zit en kan stimuleren.
  • ……. eigenlijk een positieve, pragmatische alles kunner!

Ik kan u zeggen daar zijn er niet zoveel van.

Heel, heeeeel veel mensen hebben advies, helemaal watersporters.

Afsluiters moeten zo, je moet zeker epoxy gebruiken, de mast moet opgevuld worden met mahonie slijpsel, het best kun je 1 componentenlak gebruiken, schuren moet met matervast schuurpapier, dat dieseltje tik je zo weer los, de spanten moeten zo worden gevormd…. kortom iedereen heeft een mening.

Echter, vaak blijken deze meningen gebaseerd op andere omstandigheden (bijvoorbeeld…. meer financiele ruimte)

Of in een totaal andere omstandigheden te werken.

Een ander groot issue is dat ik stront eigenwijs kan zijn. Soms laat ik me maar lastig overtuigen door andermans idee….. Tenzij ik echt oprecht geloof dat ik kan blind varen op een persoon. Dat hij de situatie, omstandigheden echt goed kan inschatten…

Die persoon kwam ik na maanden zoeken tegen. Bob! Bob werd op internet ook wel “Bob de brouwer” genoemd en Bob bleek de eigenaar van Bobsloepen . In alles wat ik op internet over Bob kon vinden, bleek deze meneer een ware goeroe op het gebied van botenbouw en polyester botenbouw. (Inmiddels doet Bobsloepen ook supermooie aluminium sloepen) Daarnaast leek hij ook nog eens zeer vriendelijk, op internet werd ronduit lovend over Bob gesproken. Dus ik wist het zeker. Ik moest met Bob naar de boot!!!  Heb Bob gemailed op 1 december 2009 en zowaar hij wilde wel eens komen kijken.

Op 30 januari 2010 zijn we samen wezen kijken. Bob vertelde over de telefoon dat hij wel vroeg kon opstaan.

Nu ben ik zelf niet echt een ochtend mens, maar kan natuurlijk ook wel eens vroeg uit de veren. Bob wilde wel rond 06:30 in Amsterdam zijn…. POTVERPILLEKES!!!  Dit was voor Bob dus rond 05:00 uit zijn bed!!!

Maar we hebben elkaar ontmoet in een volledig dicht gesneeuwd Amsterdam en samen de weg op geglibberd richting de boot.

Bob bleek precies de persoon die ik nodig had. Een optimistische realist, die mijn enthousiasme wist te temperen zonder daarbij demotiverend te zijn.

Toen ik Bob de buitenkant had laten zien, was Bob’s reactie “Even beetje terugschuren en opnieuw opzetten” MOOI!

Toen ik Bob het dek liet zien wat Bob’s reactie : “Even beetje terugschuren en opnieuw opzetten” 2e keer MOOI!!

Toen liet ik Bob de binnenkant zien, Bob bleef even stil en zij toen nuchter: “nou…., hier moet nog wel wat gebeuren”.

HAHAHA!  Fantastisch!

Ik heb direct met Bob de afspraak gemaakt dat de boot zijn kant op moest. We hebben in alle eerlijkheid gezegd wat onze gedachtes erbij waren en ik ben gaan kijken naar vervoer.

 

Post a Comment


Notice: Undefined variable: user_ID in /var/www/vhosts/k-d-s.nl/httpdocs/logboek/wp-content/themes/autofocus/comments.php on line 81

You must be logged in to post a comment.